Blog

Peniaze rastú na stromoch - doslova!

Vedci v Austrálii objavili skutočný prírodný fenomén - zlato na stromoch.

Celý život je nám hovorené, že peniaze nerastú na stromoch. Podľa najnovších výskumov vedcov z Austrálskeho inštitútu CSIRO je však opak pravdou.

V západnej Austrálii títo vedci objavili v listoch a konároch eukalyptov mikroskopické častice zlata.

Leaves-Of-Gold-Researchers-Find-Gold-Growing-On-Eucalyptus-Trees-2vejfv8slng4kzmp11d1xcpng

Geochemik Dr. Mel Lintern, z inštitútu CSIRO: "Stromy fungujú ako hydraulické pumpy, vsiakujú vodu obsahujúcu zlato z hĺbky niekoľko desiatok metrov pod povrchom."

Keďže je toto zlato pre strom toxické, strom sa ho zbavuje tým, že ho presúva do listov a konárov, kde sa ho postupne zbavuje. 

Na možnosť vidieť zlaté listy však môžete zabudnúť. K pozorovaniu tohto fenoménu sú potrebné najnovšie RTG technológie, umožňujúce sledovať tieto častice zlata, ktoré majú priemer iba pätiny priemeru ľudského vlasu. 

Tento nález však môže byť veľmi užitočný pre ťažobné spoločnosti, keďže takéto listy alebo substrát pod stromom môžu naznačovať hlboko uložené ložiská zlatej rudy a prinesú tak ekologickejší spôsob hľadania týchto ložísk.

Získať vlastné zlato môžete aj vy a nemusíte kvôli nemu ísť do Austrálie. Zlatý Štandard je výnimočný produkt, ktorý vám pomôže ochrániť hodnotu vašich peňazí do budúcnosti. Je to forma zabezpečenia vášho majetku prostredníctvom postupného nákupu zlatých alebo strieborných mincí, už od 25 EUR mesačne. 

Viac sa dozviete tu.

 

Zdroj: 24hgold.com